Décoration plante 1 Décoration plante 2
EEN BABY MASSEREN BIJ SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN cover

EEN BABY MASSEREN BIJ SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN

Morgane Berthelot

31.05.2023

Uw baby huilt veel. Probeer eens een liefkozend gebaar, probeer eens een massage!

Babymassages en de vele positieve effecten

Massages zijn unieke tedere momenten voor u en uw kleintje. In bepaalde gebieden van de wereld worden ze al eeuwenlang toegepast en de laatste jaren zijn ze ook in onze westerse samenleving in opmars. De reden? Uit steeds meer studies blijkt dat er heel wat voordelen aan verbonden zijn*. Ook in kinderdagverblijven en materniteiten worden ze trouwens al enkele jaren steeds vaker aangeboden.

Een babymassage is een moment van rust en tederheid die de band tussen jullie versterkt. Uw strelingen zijn de beste manier om uw baby te tonen dat hij geliefd, welkom en gerespecteerd is, het is een echte manier om met hem te communiceren.

Maar naast de voordelen op de emotionele ontwikkeling van de baby hebben massages nog veel andere positieve effecten. Zo is bijvoorbeeld bekend dat ze helpen om de baby te kalmeren omdat ze een belangrijke invloed hebben op stress. Ook op de hersenontwikkeling is er een duidelijke impact**, en wanneer uw kind te kampen heeft met spijsverteringsproblemen.

De LoVe-massage

De Laboratoires Laudavie dachten samen met kindergastroloog Dr. Kamel Bargaoui na over de juiste reflexen wanneer baby’s huilen. Uit dat denkwerk is het prachtige idee ontstaan om het ongemak van de baby’s weg te nemen met een massage waarbij met de handen liefdevolle bewegingen in de vorm van de letters “LoVe” worden gemaakt!

Onze gespecialiseerde kindergastroloog adviseert de “LoVe”-massage als een preventief gebaar tussen de huilbuien door, waardoor die in aantal zullen afnemen. Geniet van een moment waarop u en uw kleintje rustig en gelukkig zijn.

De “LoVe”-massage moet in de eerste plaats leuk zijn.

Laat u leiden door onze specialist, die u deze eenvoudige bewegingen uitlegt.

De stappen

Stap 1

Leg uw baby comfortabel neer.

Stap 2

Probeer met uw linkerhand beide voetjes vast te houden zodat uw baby niet in alle richtingen beweegt.

Stap 3

Begin te masseren terwijl u zijn blik vasthoudt. Voor u moet een rustige baby liggen.

Stap 4

L: Masseer zachtjes helemaal van het midden van de buik naar rechts en vervolgens omlaag. Oefen daarbij zo weinig mogelijk druk uit.

Stap 5

o: Vertrek links en maak zonder te duwen een cirkel, waarbij u de buik van uw baby streelt.

Stap 6

V: Masseer nog steeds zonder druk uit te oefenen van de linkerkant naar de rechterkant, van beneden naar boven en terug.

Stap 7

e: Maak een boogvormige beweging omhoog via de linkerkant en streel zo de hele buik omlaag tot aan de rechterkant.

Herhaal deze bewegingen zolang ze leuk zijn voor uw baby, zodat alle gassen uit de buik geleid worden. Vaak brengt een massage van slechts een paar minuten al verlichting. Houd er rekening mee dat de stappen van deze massage altijd in bovenstaande volgorde moeten gebeuren.

Om de baby te kalmeren en eventueel de gassen makkelijker uit de buik te leiden, is het belangrijk om met de klok mee te masseren.

Hechtingsband

Vanaf de vroege kinderjaren ontstaat een hechtingsband met een bevoorrechte gehechtheidsfiguur, vaak de moeder, tijdens verschillende interacties. Die interacties moeten onveranderlijk, warm en voorspelbaar zijn. Deze relatie biedt het kind een veilige en stabiele basis, die vervolgens de verkenning van nieuwe omgevingen, de socialisatie, maar ook de scheiding bij het vertrek naar het kinderdagverblijf of de school zal vergemakkelijken. De kwaliteit van de hechting zal bovendien een blijvende invloed hebben op de manier waarop het kind zal reageren op stress en negatieve emoties.

Regelmatige massages zijn bevorderlijk om deze band tussen u en uw kind op te bouwen.

Steeds meer studies:

Le massage bébés : un outil pour l’aide à la séparation en structure d’accueil: https://www.cairn.info/revue-spirale-2006-2-p-149.html

Massage and touch therapy in neonates: the current évidence: http://www.indianpediatrics.net/sep2010/771.pdf

Baby massages ameliorates neonatal jaundice in full-term newborn infants: https://www.jstage.jst.go.jp/article/tjem/223/2/223_2_97/_pdf

Massage accelerates brain development and the maturation of visual function**: http://www.jneurosci.org/content/29/18/6042.long

Wij streven ernaar dat de planten gebruikt in de samenstelling van onze producten, geteeld en geoogst worden door geëngageerde landbouwers die een aanpak hebben van kwaliteit en respect voor het milieu.