Décoration plante 1 Décoration plante 2
BABY HUILT NA ELK FLESJE? LINDE VOOR DE SPIJSVERTERING cover

BABY HUILT NA ELK FLESJE? LINDE VOOR DE SPIJSVERTERING

Morgane Berthelot

31.05.2023

Lindebloesems worden voornamelijk gebruikt voor de bereiding van ontspannende drankjes, vooral bij lichte slaapstoornissen. Maar deze plant uit de familie van de Tiliaceae biedt nog heel wat andere voordelen, waaronder de “ontspanning” van het spijsverteringsstelsel.

Linde herkennen

De linde is een grote boom (hij kan 30 meter hoog worden) die veel voorkomt in heel Europa. De onderste takken groeien bijna horizontaal en de bladeren zijn gemakkelijk herkenbaar omdat ze een “hart” vormen, dat ietwat asymmetrisch is aan de basis.

De korte maar zeer geurende bloei met lichtgele, omlaaghangende trosjes van 2 tot 7 bloemen trekt bijen aan, die dus snel het stuifmeel en de nectar moeten verzamelen.

Gebruik en voordelen van linde

Lindebloesem wordt al sinds de oudheid in infusies gebruikt om slaapstoornissen te verlichten en nervositeit bij zowel volwassenen als kinderen te verbeteren. In Duitsland worden lindebloesems ook gebruikt bij verkoudheid of hoest.

Maar ook op het spijsverteringsstelsel heeft linde een ontspannende invloed, bijvoorbeeld bij ongemak of darmkrampen.

Kleine kindjes tot rust brengen met CALMOSINE Digestie

Ontdek bij uw apotheek de heilzame effecten van linde in CALMOSINE Digestie. Dit drankje zal uw kind bij een lastige spijsvertering weer rust geven dankzij de biologische plantenextracten:

  • Linde, omwille van de kalmerende en verzachtende invloed op het spijsverteringsstelsel,
  • Venkel, voor een rustige en comfortabele spijsvertering,
  • Oranjebloesem, voor de subtiele en zachte smaak van dit drankje

Wij streven ernaar dat de planten gebruikt in de samenstelling van onze producten, geteeld en geoogst worden door geëngageerde landbouwers die een aanpak hebben van kwaliteit en respect voor het milieu.