Een verhaal dat van generatie op generatie wordt doorgegeven

Overtuigd van het genezend vermogen van de natuur, ontwikkelde dokter Ducroux, een apotheker, in 1920 de eerste oplossingen voor kinderziektes, die Calmosine zouden worden.

1996 :  Een verhaal dat van generatie op generatie wordt doorgegeven binnen een apothekersfamilie

Overtuigd van het genezend vermogen van de natuur creëert dokter Ducroux, apotheker, in samenwerking met kinderartsen, Calmosine Digestie: de eerste 100% plantaardige oplossing om spijsverteringsproblemen bij de allerkleinsten op natuurlijke wijze te verlichten.

2015 :  De uitbreiding van het gamma Calmosine

Calmosine ontwikkelt een natuurlijke oplossing om slaapproblemen te verzachten en de kwaliteit van de slaap van baby’s en hun ouders te verbeteren.

2018 :  Verdere ontwikkeling naar de mama

Calmosine Borstvoeding wordt geformuleerd in samenwerking en met de steun van vroedvrouwen. Deze unieke formule bevordert de borstvoeding en het welzijn van de borstvoedinggevende mama.

Décoration plante 1
Décoration plante 2

De ontwikkeling van het gamma Calmosine

In 2020 koopt de groep Havéa, om haar positie op de babyverzorgingsmarkt te versterken, het merk Calmosine. Door de expertise van zijn merk Biolane in hygiëne en verzorging en die van Calmosine in fytotherapie te combineren, wordt Havéa de belangrijkste speler op de markt van babyverzorging met een holistische visie op natuurlijke gezondheid voor jonge kinderen.

 

In 2022 breidt Calmosine zijn gamma opnieuw uit en lanceert het probiotica om tegemoet te komen aan de behoeften van jonge kinderen. Calmosine lanceert twee nieuwe producten voor zuigelingen en kinderen. Calmosine [Microbiotica] IMM, een voedingssupplement op basis van melkfermenten om de natuurlijke weerstand van baby’s te versterken. En Calmosine [Microbiotica] CLQ, een voedingssupplement dat het evenwicht van de darmflora van zuigelingen en kinderen helpt te bewaren.

Internationale ontwikkeling

De groeiende naamsbekendheid van het merk stimuleert de internationale ontwikkeling met geëngageerde partners.

Wij streven ernaar dat de planten gebruikt in de samenstelling van onze producten, geteeld en geoogst worden door geëngageerde landbouwers die een aanpak hebben van kwaliteit en respect voor het milieu.