Décoration plante 1 Décoration plante 2
FYTOTHERAPIE EN HUILBUIEN BIJ BABY’S: WAT ZEGT DR. M. BELLAÏCHE? cover

FYTOTHERAPIE EN HUILBUIEN BIJ BABY’S: WAT ZEGT DR. M. BELLAÏCHE?

Morgane Berthelot

31.05.2023

Gebaseerd op een artikel uit het medisch tijdschrift PEDIATRIE PRATIQUE – JULI 2018.

Op basis van 3 studies door het Institut des Mamans bij 3570 moeders.

 

Hoewel frequente spijsverteringsstoornissen bij baby’s de levenskwaliteit van de ouders en gezinnen aanzienlijk kunnen aantasten, bestaan er momenteel nog geen geneesmiddelen die dit verschijnsel daadwerkelijk efficiënt kunnen behandelen.

Tegenwoordig heeft 62% van de kinderen last van spijsverteringsproblemen. Bij bijna een kwart gaat het om ernstige spijsverteringsstoornissen. Huilen wordt in bijna 90% van de gevallen in verband gebracht met die aandoeningen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat ook een kind zonder spijsverteringsstoornissen huilbuien kan hebben.

De wanhoop van de ouders bij deze onverklaarbare, langdurige, herhaaldelijke en ontroostbare huilbuien vormt een grote uitdaging. Zozeer zelfs dat het internationale tijdschrift Gastroenterology die kenmerken van huilbuien in zijn recente definities heeft opgenomen als nieuwe diagnostische criteria.

Kan fytotherapie iets betekenen?

Tot nu toe bleek geen enkele behandeling met geneesmiddelen werkzaam. Wel zijn er argumenten voor het gunstige effect van fytotherapie in het kader van een globale aanpak. Gerichte fytotherapie met producten zoals venkel geeft immers bemoedigende resultaten: het geschreeuw duurt minder lang en de symptomen verbeteren (evaluatie van Cochrane, 2016).

  • U hoort bij de 97% ouders die oplossingen zoeken om de spijsverteringsproblemen van hun baby te verlichten.
  • 65% opteert voor een massage om die problemen te verlichten, terwijl 23% zijn toevlucht neemt tot de fytotherapie.
  • In 20% van de gevallen worden beide oplossingen gecombineerd.

Zoals veel ouders voelt u zich volkomen hulpeloos als u wordt geconfronteerd met het ongemak en gehuil van uw baby. Dr. Marc Bellaïche, kindergastroloog in het ziekenhuis CHU Robert Debré in Parijs, is gespecialiseerd in huilbuien bij zuigelingen en benadrukt in dit artikel: “Moeders moeten de touwtjes weer zelf in handen hebben om beter op hun baby te reageren. Ze moeten allebei terug op elkaar afgestemd geraken en daarvoor is een hechte band nodig, maar ook het voorschrijven van fytotherapie kan bevorderlijk zijn.”

In samenwerking met Marc Bellaïche en een groep kinderspecialisten hebben de Laboratoires Laudavie een online vragenlijst ontwikkeld om de evolutie en het ongemak van de baby maar ook de beleving van de ouder(s) te beoordelen (https://coliq.net). Praat erover met uw kinderarts of verloskundige!

Calmosine Digestie – Een oplossing die massaal wordt aanbevolen door ouders

Het voedingssupplement Calmosine Digestie BIO is een verzachtend digestief drankje op basis van biologische plantenextracten. Venkel zorgt voor een comfortabelere spijsvertering en lindebloesem staat bekend om zijn verzachtende invloed, vooral op de spijsvertering. Oranjebloesem geeft de formule tot slot een subtiele smaak.

Drie studies van het Institut des Mamans bij 3570 moeders hebben aangetoond dat 66% van de moeders met een kind met ernstige spijsverteringsproblemen hiervan gebruikmaakte.

Volgens het recentste onderzoek uit 2017 bij 900 moeders was 74,3% van de moeders na het gebruik van Calmosine Digestie tevreden over de doeltreffendheid. 

Wij streven ernaar dat de planten gebruikt in de samenstelling van onze producten, geteeld en geoogst worden door geëngageerde landbouwers die een aanpak hebben van kwaliteit en respect voor het milieu.